Arubas atrašanās vietas pakalpojumu līnijas galvenais produkts ir Aruba Beacon. Izmantojot Aruba Beacon kopā ar Meridian mobilo aplikācijas platformu, jūs, kā uzņēmums vai pakalpojumu sniedzējs varat klientiem sniegt iespēju izmantot mobilās ierīces inovatīvos veidos, kas balstītas uz atrašanās vietu. Aruba Beacon ir nelieli bezvadu raidītāji, kas spēj sazināties ar iOS un Android ierīcēm, kuras ir aprīkotas ar Meridian mobilo lietotni, līdz pat 60 metru lielā rādiusā. Aruba Beacon klāsts sastāv no diviem dažādiem raidītāju veidiem. Viens no šiem raidītāju veidiem ir ar USB pieslēgumu, kuru varat pieslēgt Wi-Fi piekļuves punktam (Access point) vai citai ierīcei ar USB slēgumu, otrs raidītāju veids ir Aruba Beacon ar autonomu baterijas avotu, kas vairāk ir paredzēti īslaicīgai uzstādīšanai vai arī patstāvīgai darbībai tirdzniecības izstādēs un pasākumos vai arī patstāvīgi tos izmantojot lidostās, stadionos vai citās vietās, šis raidītāju veids ir aprīkots ar bateriju, kuras darbības ilgums ir četri gadi.

Ja mobilā ierīce ar Meridian aplikāciju atrodas Aruba Beacon darbības rādiusā, klients saņem personalizētus un tuvumā esošos aktuālākos paziņojumus, kas ir balstīti uz klienta izvēlētajiem kritērijiem un atrašanās vietu pasākumu norises vietā.

Jebkuru no apskatītajiem Aruba Beacon ir iespējams konfigurēt izmantojot gan atrašanās vietas noteikšanu kartē, gan sūtot paziņojumus par tuvumā esošajām aktualitātēm, konfigurēšana ir nepieciešama, lai uz klienta mobilo ierīci ar Meridian aplikāciju tiktu nosūtīti noteikti paziņojumi.

Kā iepriekš apskatījām, tad pastāv divi veidi, kā klientam var tikt izveidots savienojumus ar Aruba Beacon sistēmu.

  • Izmantojot aktuālo paziņojumu nosūtīšanu, tiek lietota Wi-Fi infrastruktūra, kas droši savieno klientu ar interneta balstītu pārlūku, Wi-Fi infrastruktūra atcerēsies noteikto klientu arī nākotnē. Pierakstīšanās ir vienkārša, klients ieradīsies ēkā ar viņam piederošo mobilo ierīci, klients pieslēdzas publiskajam Wi-Fi un saņem hipersaiti uz Google Play vai Apple App store, kur klientam būs iespējams lejuplādēt Meridian mobilo aplikāciju pēc aplikācijas lejuplādes klients saņem personalizētus interneta pārlūka balstītus piedāvājumus. Savienojuma izveides ilustrāciju varat apskatīt zemāk.

    • Izmantojot atrašanās vietas noteikšanu kartē, tiek izmantots Bluetooth savienojums, kur Aruba Beacon sazinās ar mobilās ierīces uzstādīto Meridian aplikāciju un sniedz detalizētu informāciju par klienta atrašanās vietu pasākuma norises vietā. Klientam sniedzot iespēju redzēt savu atrašanās vietu kartē, detalizētas soli pa solim norādes un aktuālos paziņojumus sev apkārt, kas balstīti uz izvēlētajiem kritērijiem. Savienojuma izveides ilustrāciju varat apskatīt zemāk.

  • Aruba Beacon plaši tiek izmantoti slimnīcās, viesnīcās, lidostās, stadionos, muzejos, u.c., minētās vietas varam saistīt ar lielo cilvēku daudzumu, plašajām telpām un lielo teritoriju, ko katra no minētajām vietām sevī ietver, un tas var radīt problēmas klientiem atrast sev nepieciešamo, piemēram stadionos, milzīgajā pūlī ir grūti atrast savu sēdvietu vai kādu sev nepieciešamu vietu pieņemsim kafejnīcu, tad ar Aruba Beacon palīdzību no mobilās ierīces esošās vietas kartē, klients varēs sekot detalizētam soli pa solim maršrutam, lai nonāktu sev vēlamajā vietā un viņam vairs nebūs jāraizējas par apmaldīšanos minētajā teritorijā.