Palielinoties IT infrastruktūras izmēram, var palielināties arī problēmas tās uzturēšanā, inventarizācija,  jaunākās FW un draiveru versijas saglabāšanā, lai tajā esoši serveri darbotos optimāli.

Ir pieejami dažādi skripti, kas ievāc datus no serveriem vai atjaunina to FW, tomēr pašu veidoti skripti rada lielāku “human error” iespēju. HPE ir izstrādājis un piedāvā rīku – “ilo Amplifier Pack”, kas piedāvā dažādas iespējas, lai vienkāršotu IT infrastruktūras uzturēšanu.

iLo Apmlifier pack ļauj:

  • Veikt serveru inventarizāciju HPE Gen8 / Gen9 / Gen10 Rack, Tower, Blade, Apollo serveriem izmantojot iLo, neatkarīgi no tā vai tiem ir iespējots iLo Federation vai nē;
  • Atjaunina vairākus serverus vai iLo federācijas grupas, samazinot dīkstāvi, cilvēkresursus un to pieļautās kļūdas;
  • Vienkāršo serveru atjaunināšanu, padarot to ērtāku un ātrāku, kā arī pārskatāmāku izmantojot intuitīvu GUI.
  • Rīks būvēts izmantojot iLo REST API un bāzēts uz HPE SUM (Smart Update Manager), SUT (Smart Upgrade Tools), AMS (Agentless Management Service) un iLo Federation.

iLo Amplifier Pack nav nepieciešama licence, bet balstoties uz servera iLo licences esamību ir iespējams veikt vairāk vai mazāk darbību ar serveri iLo Amplifier Pack lietotnē, piemēram, lai atjauninātu OS draiverus, nepieciešama iLo Advanced licence. Vairāk par licencēm iespējams uzzināt iLo Amplifier Pack User Guide.

Instalācija ir diezgan straight-forward, importējam OVA failu (pagaidām atbalstīts tiek tikai VMWare hypervizors), pēc tam Next, Next, Finish un saņemam rīku HPE serveru infrastruktūras pārvaldīšanai.

Lai veiktu serveru inventarizāciju, pēc instalācijas tos pievienojam:

Serverus ir iespējams pārskatīt Assets -> Servers sadaļā, kā arī iLo Apmplifier Pack piedāvā Dashboardu, kurā ērti pārskatīt serveru statusu – Healthy / Warning / Issues:

Izvēloties konkrētu serveri, iespējams apskatīt tā komponentes, kā arī eksportēt viena vai vairāku serveru sērijas, part un produktu numurus, salīdzināt esošās FW ar baseline FW un veikt to atjaunināšanu.

Noslēdzot apskatu, veiksim serveru FW atjaunināšanu, izmantojot pēdējo pieejamo HPE SPP (Service Pack for Proliant), mūsu gadījumā SPP 2017.10.1.

Veicam Baseline SPP importēšanu, kas ir pieejama sākot ar iLo Amplifier Pack 1.10 versiju:

Importētie SPP ISO faili tiek glabāti pašā iLo Amplifier Pack virtuālajā mašīnā. Šim nolūkam tiek rezervēti 20 GB diska vietas. Lai veiktu “Online” atjaunināšanu, izvēlamies sadaļu “Firmware and Drivers -> Online Update”, te pieejami divi atjaunināšanas veidi:

  • Express Interactive Update – paši izvēlamies, kurām komponentēm veikt FW / draiveru atjaunināšanu;
  • Baseline Automatic Update – atjauninām visas iekārtas automātiski uz pēdējiem pieejamajiem FW līmeņiem, kas atrodas iepriekš augšupielādētajā SPP.

Šoreiz izvēlamies “Express Interactive Update”, atzīmējam serveri, kuru vēlamies atjaunināt:

Nākošajā solī izvēlamies augšupielādēto SPP. Ja izvēlējāmies vairākus serverus, te iespējams norādīt, cik vienlaicīgus atjaunināšanas darbus veikt. Mums ir izvēlēts tikai viens serveris, tādēļ varam atstāt noklusēto vērtību “20”:

Ja saņemam paziņojumu, ka atjaunināšanas process uzsākts, varam sekot līdzi procesam “Online Update” logā. Pie 30% procesa izpildes, aktīva paliks izvēlne “Analyze and Deploy”:

Tagad varam izvēlēties kādus Draiverus, FW, atsevišķos gadījumos arī programmatūru, vēlamies atjaunināt. Uzsākot atjaunināšanu, pie servera procesiem fonā varam novērot, ka darbojas dažādi HPE aģenti – iLo REST / HPE Integrated SUT / HPE Agentless Management Serviss, u.c. Pēc veiskmīgas instalācijas varam apskatīt satusu izvēloties “Show Result”, kur redzams, ka atsevišķām komponentēm nepieciešams servera restarts, lai tās tiktu uzstādītas līdz galam, un izmaiņas stātos spēkā, citām statuss uzrādās “Success”, kas nozīmē, ka Draiveris / FW / SW ir uzstādīts un darbojas bez servera restarta.

Ja vēlaties apskatīt iLo Amplifier Pack un visas tā sniegtās iespējas, kā arī, vai tās var noderēt jūsu infrastruktūrā, lejupielādējiet to šeit. Jautājumu gadījumā, droši sazinieties ar mums, izmantojot kontaktu formu sadaļā par mums, vai rakstiet uz turpat norādītajiem e-pastiem, palīdzēsim gan ar produkta uzstādīšanu vai konfigurēšanu, gan arī, ja nepieciešams,  – iLo Advanced licences (Psst.. Bezmaksas 10 iLo Advanced Trial Licencēm uz 60 dienām iespējams pieteikties šeit!), lai pilnvērtīgi varētu izmantot HPE iLo un HPE iLo Amplifier Pack sniegtās iespējas.