HPE šī gada janvārī izziņoja vadošā “hyper-converged” risinājumu ražotāja SimpliVity iegādi.

HPE nav velti zaudējis laiku un jau aprīļa sākumā laidis klajā jaunos HPE SimpliVity modeļus, kuros ir apvienoti pasaulē visvairāk pārdotā servera HPE DL380 aparatūras platforma kopā ar unikālo SimpliVity OmniStack programmatūru. Atbilstoši tam jauo modeļu līnijai ir dots nosaukums “HPE SimpliVity 380 with OmniStack”.

Vienkāršiem vārdiem runājot, “hyper-converged” risinājums ir “datu centrs vienā iekārtā”. Izmantojot HPE SimpliVity 380 with OmniStack Jums vairs nevajadzēs iegādāties, pārvaldīt, uzturēt un apmācīt personālu par dažādu ražotāju serveriem virtuālo mašīnu un tā pārvaldības servera darbībai, parastajiem un/vai specializētajiem SSD disku masīviem vai disku masīvu “caching iekārtām, dārgo FC SAN tīkla slēdžu infrastruktūru,” WAN optimizēšanas un “Cloud Gateway” iekārtām, rezerves kopiju risinājuma serveri un rezerves kopijām paredzētos disku masīvu un lenšu bibliotēku. HPE SimpliVity 2U iekārtā ir apvienota skaitļošanas jauda, disku masīvs, hypervizors un risinājums virtuālo mašīnu augstas pieejamības nodrošināšanai. “Hyper-converged” klasterī apvienotas iekārtas nodrošinās virtuālo mašīnu slodzes balansēšanu un to augstu pieejamību vienā vai vairākos datu centros pilsētas vai pat kontinentu ietvaros, kā arī izmantojot privātos vai publiskos mākoņu pakalpojumus.

Šāda pieeja nodrošina:

  • Samazinātas izmaksas datu centra iekārtu un programmatūras risinājumu iegādei un uzturēšanai;
  • Vienu, vienotu pārvaldības risinājumu praktiski visai datu centra infrastruktūrai;
  • Būtiski uzlabotu lietotņu augstu pieejamību un samazinātu datu zudumu;
  • Daudz ātrāku jauna datu centra darbības uzsākšanu vai esoša datu centra kapacitātes papildināšanu.

Atšķirībā no HPE StoreVirtual VSA, kas nodrošina līdzīgu pamata funkcionalitāti, SimpliVity risinājums sastāv ne tikai no programmatūras, bet arī no inovatīvas aparatūras iekārtas – OmniStack Accelerator Card. Tā ir pret elektrības zudumiem aizsargāta PCI karte ar NVRAM  atmiņas moduli un FPGA  procesoru, kas kopā ar specializētiem algoritmiem nodrošina zibenīgu metadatu apstrādi, datu “caching”, deduplikāciju un kompresiju vēl PIRMS informācija tiek ierakstīta uz diskiem. Pateicoties tam SimpliVity risinājumā primāro x86 procesoru veiktspēja tiek veltīta tikai “virtuālo mašīnu” darbības nodrošināšanai, iepriekšminētās datu optimizācijas funkcijas notiek praktiski bez aiztures un nesamazinot  virtuālo mašīnu ātrdarbību, datu un to rezerves kopiju glabāšana notiek izmantojot līdz pat 10x mazāku disku apjomu.

Vēl viena īpašība, kas izceļ SimpliVity konkurentu vidū ir veids, kā tiek nodrošināta datu augsta pieejamība. Pilnas virtuālās mašīnas rezerves kopijas vietā SimpliVity iekārta izveido tikai metadatu kopumu, bet pārējai dati tiek savākti no dažus kilobitus lieliem,  uz diskiem jau iepriekš ierakstītiem blokiem, kas pateicoties deduplikācijai  tiek glabāti tikai vienā eksemplārā.

Ilustrācijai iedomāsimies piemēru, kur Jums ir jānosūta savam ārzemēs dzīvojošam brāļa dēlam ļoti sarežģītu, no tūkstošiem Lego klucīšiem izveidotu automašīnu. Jūs zināt, ka viņam pašam ir savs Lego konstruktors ar visiem nepieciešamajiem klucīšiem un ka viņš ļoti ātri māk no tiem izveidoti visu ko vēlas. Tā vietā, lai par  bargu naudu sūtītu uz ārzemēm lielu paku, ko brāļa dēls saņems tikai pēc vairākām nedēļām, Jūs varat vienā mirklī viņam nosūtīt epastu ar auto uzbūves pamācību, kuru viņš varēs samontēt patstāvīgi.

Šāda pieeja ļauj nodrošināt klientiem aplikāciju augstu pieejamību katastrofas gadījumos praktiski bez datu zudumiem pat tādos ekstremālos apstākļos, kad Simplivity iekārtas atrodas uz jūras naftas ieguves platformām un datu pārraidei tiek izmantots 5Mb/s satelīta interneta pieslēgums. Aizmirstiet par stundām ilgo (un bieži vien neveiksmīgo) rezerves kopiju veidošanu nakts laikā – Simplivity iekārtā strādājošu 1TB lielu virtuālo mašīnu var nokopēt mazāk nekā minūtes laikā un palaist ar pāris peles klikšķiem. Jums vairs nav jāveido un regulāri jāpārbauda sarežģītais, manuāli veicamais rezerves kopiju atgūšanas plāns – izmantojot Simplivity datu atgūšana un virtuālo mašīnu palaišana notiks automātiski un atbilstoši visbargāko auditoru prasībām. Jūs jau ilgi domājat par “dark fiber” pieslēgumu replikāciju veikšanai starp atsevišķās ēkās esošiem datu centriem? Pateicoties HPE SimpliVity Jūs šim mērķim varēsiet izmantot parastu interneta pieslēgumu.

Ja Jūs interesē, kā HPE SimpliVity risinājums var izveidot Jūsu IT infrastruktūru vēl ātrāku, efektīvāku un drošāku, lūdzu sazinieties ar SIA “Adaptive” Rīga, Skanstes iela 54, Latvija, +371 67796566, info(at)adaptive.lv.SIA “Adaptive” HPE sertificēti pārdošanas speciālisti un tehniskie inženieri palīdzēs Jums izvērtēt HPE SimpliVity un/vai citu alternatīvu risinājumu atbilstību Jūsu uzņēmuma vajadzībām un attīstības stratēģijai, nodrošinās Jums visatbilstošākā risinājuma piegādi un ieviešanu produkcijā, garantijas uzturēšanu un atbalstu.Uzziniet vairāk par HPE SimpliVity apmeklējot oficiālo HPE  lapu: https://www.hpe.com/us/en/integrated-systems/simplivity.html