Aruba NetEdit

Aruba NetEdit ir programmatūra, kas ļauj ar grafiskā interfeisa palīdzību apkopot, konfigurēt un uzraudzīt Aruba tīkla iekārtas jūsu infrastruktūrā.

Instalācija

Aruba NetEdit ir pieejams kā OVA fails, kuru iespējams uzstādīt VMWare virtualizācijas vidē. Instalācijai nepieciešama vismaz vSpehere ESXi 6.0 versija, kā arī sistēma, kura nodrošina 6 vCPUs, 32 GB RAM, 115 GB diska vietas un tīkla savienojumu iekārtu pievienošanai.

Overview

Izmantojot izvēlni un informatīvos paneļus, interfeiss ir praktisks un vienkārši saprotams. Overview sadaļā iespējams pievienot paneļus ar nepieciešamo informāciju, piemēram, pieejamās/nepieejamās iekārtas, iekārtu problēmas, konfigurāciju izmaiņas u. tml.

Network

Network sadaļa piedāvā ērtu, strukturizētu interfeisu ar pievienotajām iekārtām, kuras programmatūra pati sadala un izvieto tā, kā tās ir saslēgtas reālajā infrastruktūrā. Atlasot iekārtu, iespējams iegūt  informāciju par pašu iekārtu, tās statusu, ar ko tā ir savienota, kā arī, ja iekārta atbalsta, rediģēt tās konfigurāciju.

Devices & Discovery

Devices sadaļā pieejama tabula ar pievienotajām ierīcēm un galveno informāciju par tām, kā arī izvēlne konfigurācijai.

Ierīču pievienošanai NetEdit atbalsta protokolus – SNMP, SSH un REST.

Editor

Aruba tīkla iekārtas, kuras aprīkotas ar CX operētājsistēmu, iespējams ērti konfigurēt izmantojot NetEdit Editor. Konfigurācija ir ērta un pārskatāma, tā saprot atbalstīto sintaksi, un informē par kļūdām tajā. Ja nepieciešams, iespējams konfigurēt vairākas iekārtas vienlaicīgi, tādā veidā izveidojot tās vienādas.

Plans

Katra konfigurācijas izmaiņa iekārtā tiek reģistrēta kā jauns plāns, kurš tiek pievienots plānu sadaļai, kuru vēlāk iespējams uzlikt iekārtai. Plāni tiek izmantoti, lai nejauši nebūtu iespējams rediģēt konfigurāciju, tādā veidā pasargājot infrastruktūru.

Plānu iespējams izplatīt iekārtai uzreiz pēc tā izveidošanas vai ieplānot to uz paša izvēlētu laiku. Drošībai ir pieejama rollback funkcija, kas kļūdu gadījumā pēc plāna izplatīšanas, atgriezīs iekārtai iepriekšējo konfigurāciju.

Other

NetEdit pieejamas arī tādas sadaļas, kā Firmware Repository, kur iespējams augšupielādēt un uzglabāt iekārtu firmwares, Users sadaļa, kur iespējams pārvaldīt lietotāju kontus un to atļaujas, Logs sadaļa ar visām izmaiņām, Notifications sadaļa ar paziņojumiem kā arī kopējie iestatījumi.

Ja nepieciešama papildu informācija par Aruba NetEdit uzstādīšanu, vai konfigurēšanu, sazinieties ar Adaptive.